/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber

Serkan Seyhan GEBİTAG 2022´de Konuştu
Orjinal Resim

3. Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme (GEBİTAG) Sempozyumu İstanbul Teknik Üniversitesi'de gerçekleşti!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen GEBİTAG-2022 Sempozyumu, 13 Haziran 2022 Pazartesi günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 9. sınıf öğrencilerinin oluşturdukları takımlar ile seçtikleri alanlara ilişkin yaptıkları araştırmalar ve çalışmalarla ilgili sunumların yapıldığı sempozyum, İTU MTAL sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

 

 

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (İTÜ MTAL) öğrencilerinin proje ve sunumlarıyla katıldığı 3. Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme (GEBİTAG) Sempozyumu’nun bu seneki teması ise, tarihimizde önemli bir yer sahip olan “Ahilik Kültürü” oldu.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu yaptığı açılış konuşmasında düzenlenen sempozyumun amacından ve öneminden bahsederken, “Lise düzeyindeki gençlerimize bilimsel düşünmeyi öğreten, araştırma yapma fikrini aşılayan sempozyumumuz; aynı zamanda bilim, teknoloji, elektrik-elektronik ve denizcilik gibi farklı disiplinleri bir araya getirerek öğrencilerimizin bakış açısını geliştirmeyi de hedefliyor. İnanıyoruz ki, bu önemli sempozyum sayesinde öğrencilerimiz, yeni fikirler ve yeni teknolojik ürünler geliştirerek ilerleyen dönemlerde ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan yepyeni projeler ortaya koyacaklardır,” dedi.

Adenyum Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Seyhan ise "Gençlerle gençliği konuşma fırsatı bulabiliğim için çok mutluyum. GEBİTAG inanıyorum yıllara meydan okuyacak ve ülkemizin sayılı etkinliklerinden biri olacaktır. Gençler araştırmayı, öğrenmeyi ve gelişimden vazgeçmemelidir, durmadan yorulmadan teknoloji ve bilimde her gün kendimizi geliştirmemiz hayatlarımız ve kariyerlerimiz için çok önemli" dedi.

Üç yıldır düzenli bir şekilde yapılan Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Sempozyumu (GEBİTAG); insanlığa ve ülkemize faydalar sağlayacak olan gençlerimizin öncelikle ilgi alanlarının, yeteneklerinin, hayallerinin, birikimlerinin farkına varmalarını, araştırma kültürü edinmelerini ve kendilerini erken yaşlarda geliştirmelerini hedefliyor. 

 

 

Kaynak: İstanbul Teknik Üniversitesi Medya ve İletişim Ofisi

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
Site Yönetimi Adenyum Tek. San. İç ve Dış Tic. A.Ş. l Yazılım K7
EN