/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber

Bizim Yaka KOCAELİ Gazetesi-KOBİlerin gündemini Serkan Seyhan belirliyor!
Orjinal Resim

Bizimyaka KOCAELİ Gazetesi'nin Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Serkan Seyhan ile yapmış oldğu ropörtaj aşağıdaki gibidir... 

 

Sizlere ilimizin tanınmış simalarından biri olan iş insanı Serkan Seyhan’ın başarı dolu hikâyesinden bahsetmek istiyoruz. Bulunduğu sektörde geliştirdiği bakış açısı ile Türkiye’de kendinden ve şirketinden sık sık bahsettirdi. Bunun yanı sıra, yıllardır içinde olduğu siyasi oluşum ve sivil toplum kuruluşlarındaki aktif görevleriyle de kendisinden söz ettirdi. Serkan Seyhan’a yaptığı çalışmaları ile Türkiye’nin ekonomik ve ticari geleceği hakkında sorular sorduk.

 

Serkan Bey, Adenyum adında bir işletmeniz var. Adenyum hangi alanda hizmet veriyor?

Adenyum, verimlilik ve sayısallaştırma şirketidir. Kuruluşların verimlilik etütlerini yaparak onlara yol haritaları hazırlıyoruz. Bunu yaparken de bazı özel yazılımlar kullanıyoruz. İşletmelere verdiğimiz hizmeti üç aşama ile tamamlıyoruz. Birinci aşamada; işletmelerin ortaklık yapısı, ana sözleşmeleri, çalışan yapıları, organizasyon yapıları, ürün/hizmet konuları ve müşteri profilleri ile ilgili analiz çalışması yapıyoruz. Temel hedefimiz işletmelerin verimini arttırarak onları dünyaya açmak, onların uluslararası regülasyonlara uyumunu sağlamak. Bu aşamada genellikle gözlemlediğimiz; işletmelerin alması gereken birçok hibe ve faizsiz kredi imkânlarından faydalanamadığı, devletimizin özellikle üretim alanında sağladığı vergi ve SGK avantajından yararlanamadığını yönündedir. Uzman ekiplerimizle bu hususları tespit edip,  gerekli çalışmaları yürütüyoruz.

DANIŞMANLIK VE MÜHENDİSLİK FAALİYETLERİ

İşletmelerin bu yöndeki zafiyetleri onların finansal dengelerine ve büyüme sorunlarına sebebiyet veriyor. Rakiplerinin bu enstrümanları aktif olarak kullanmaları dolayısıyla ürün/hizmet maliyetleri açısından da rekabeti güçleştiriyor. Bu bizim bir işletme için ürettiğimiz ilk hizmet ürünümüz. Biraz daha somutlaştırırsak Adenyum bünyesinde oluşturduğumuz; Adenyum Girişimcilik Ofisi, Adenyum Arge İnovasyon Ofisi ve Adenyum Yatırım Ofisleri bulunmaktadır. Bu ofisler de; girişimcilik projeleri, ARGE projeleri, işletme geliştirme, yeni yatırım, yeni pazarlara açılma projeleri yürütmek isteyen Kobiler için çalışıyoruz. KOSGEB, TÜBİTAK, Ticaret Bakanlığı, Bilim ve Sanayi Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanlığı, İŞKUR, SGK, Kalkınma Ajansı, AB kuruluşlarının hibe ve faizsiz kredi imkânlarından maksimum derecede faydalanmaları için gerekli danışmanlık ile mühendislik faaliyetlerini yürütüyoruz.

İkinci etapta ise; doğrudan işletmelerin verimliliğine ilişkin danışmanlık çalışmalarını yapıyoruz. Günümüzde pek çok yönetici; iş yoğunluğundan ve verimli işlerle ilgilenmek yerine gün içerisinde aslında başkalarının yapıp yönetmesi gereken işlerle meşgul olduğunu, gereksiz birçok detayla ilgilenmek durumdan kaldıklarını bu sebeple yeni müşteriler, yeni sektör ve finans kaynakları ile ilgili yeterince çalışma yapamadıklarından şikâyetçidir. İşletmelerde diğer bir konu ise verimsizlik nedeniyle birim proses maliyetlerin çok yüksek olmasıdır. Bu noktada Adenyum Verimlilik Ofisi ve Adenyum Yönetim Koçluğu Ofisi hizmetlerimiz devreye giriyor. İşletmelerin yıllık bütçelerinin yapılması, stratejik planlarının oluşturulması, performans yönetimi, iş etütleri, kalite çemberleri, 5S, GMP, kalite yönetim sistemi gibi enstrümanların uygun olanlarını entegre ediyoruz. Bu şekilde işletmelerin verimliliğini arttırırken iç müşteri ve dış müşteri memnuniyetini de sağlamış oluyoruz. İç müşteriden kastımız; çalışanlar. Çalışanlarında işletmedeki memnuniyetinin işletme verimine ve dolaylı olarak dış müşteri memnuniyetine de doğrudan katkı sağlıyor.

“ONLARLA SEVİNİP ONLARLA ÜZÜLÜYORUZ”

Başta Kocaeli de olmak üzere çalıştığımız, birlikte yol aldığımız pek çok başarıya imza attığımız Kobiler var. Özellikle yönetim danışmanlığını yaptığımız firmalar bizim için artık bir müşteri değil, iş ortağımız statüsündedir. Onlarla sevinip onlarla üzülüyoruz. Başka bir değişle firmaların kurumsallaşma süreçlerini geliştiriyoruz. Üçüncü hizmetimiz ise, işletmelerin dijital dönüşümü oluyor. Bu alanda; QDMS, ENSEMBLE, BEAM ve EBA adında dört ürünümüz bulunmaktadır. Bu ürünlerimiz ile yönetim danışmanlığı başlığı adı altında verdiğimiz ürünleri sayısallaştırıyoruz. Bu şekilde işletmelerde kalite ve verimliliği güvence altına alıyoruz. İşletmelerin verimliliği uzaktan izleme ve müdahale imkânı sunuyoruz. Getirdiğimiz yazılım çözümlerimizdeki iş zekâsı ile olası hataların önceden tedbirinin ve tekrarlanmasını sıfıra indirgenmesi noktasında ciddi sonuçlar elde ediyoruz. Stratejik planını ve bütçesini hazırladığımız işletmenin tüm plan ve programını bir yazılıma taşıyarak orada gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin yöntemlerim kalıcı ve sürdürülebilir olmasını sağlıyoruz. 

Şu anda Adenyum sektöründe hangi noktada?

Şuan için rahatlıkla ifade edebilirim ki Adenyum sunduğu hizmet gamı bazında ülkemizin en kapsamlı dijital dönüşüm ve danışmanlık firmasıdır. Muhakkak bizlerin sunduğu çözümleri parça parça değerlendirecek olursak bizden ciro ve müşteri portföyü alanında daha eski ve daha ileri seviyede kuruluşlara da rastlanır. Bizim farkımız bir işletmenin ticari hayatında ihtiyaç duyacağı tüm verimlilik elemanlarını senkronize bir şekilde bir tek firma tarafından yönetilmesidir. Adenyum ise bunu başarabilen sektöründe ülkemizin en büyük ticari kuruluşudur. Bugün Adenyum Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar ülkemizin her bölgesindeki gerek KOBİ gerekse büyük işletmelere hizmet götürebilmektedir. Tabi bunu alanında uzman Adenyum çalışanlarına borçluyuz. Kuruluş yılımız 2017’dir. Güçlü ve güzel bir ekibimiz var. Gururla ifade etmeliyim ki bu konuma üç yıl içinde geldik.

Onlarca şirkete danışmanlık yapıyorsunuz. Türkiye’de ticaretin durumu nedir?

Bilim ve Sanayi Bakanımızın yatırım teşvik belgeleri ile ilgili açıkladığı rakamlar ortada! Türkiye için pandemi öncesi de ciddi bir büyüme hedefi vardı. Bugün pandemi koşullarında bu hedef ve ihtimal bence daha da büyük. Türkiye’nin yatırım teşvik belge talebi sayısı ile kırdığı rekorun bir benzerini bizde Temmuz -Haziran ayında kırdık. Sadece bu aylarda imzaladığımız sözleşme son üç yılın toplamından daha fazla. Bunun iki temel sebebi var. ABD ve AB’nin Çin’e olan olumsuz tutumu ve özellikle AB’nin üretim kabiliyetinin pandemi ile iyice zafiyete düşmesi. Bu noktada Türkiye ciddi bir atağa kalktı üretim yeteneğimiz hızla kendine geldi. Pandeminin olumsuz ticari etkisinden çabuk silkelenerek kurtulduk. Çin’den boşalan alanı ve AB üreticilerinin üretime ara vermelerinden doğan boşluğu hızlıca dolduruyoruz. Biz millet olarak birbirine çabuk kenetlenen ve krizlerin oluşturduğu sosyal psikolojik durgunluğu çabuk atlatan bir milletiz. Bunun en somut örneğini 15 Temmuz’da yaşadık. Gece sabaha kadar darbecilerle, tanklarla mücadele edip darbeyi bizzat engelleyen milletimiz sabah sekizde yine mesaisinin başında, ülkesi ve geleceği için çalışmaya değer üretmeye devam etti.

“BAŞARIDAN MANEVİ HAZ ALIYORUZ”

Özellikle pandemi ile sarsılan ticari yapı bir de buna zaten iki yıldır devam eden ekonomik kriz eklenince sizin Türkiye ekonomisi ve geleceği hakkında öngörüleriniz nelerdir?

Biz ülkemizin geleceğinden son derece umutluyuz. Piyasada, ticarette olan tamam mı, devam mı? İkilemi arasında gidip gelen Kobilerimizin olduğunun da farkındayız. Onlara tavsiyemiz ‘’Ticarette kalın.’’ yönünde olacaktır. Türkiye hızla büyüme trendine girdi. Bu yıl ülkemizin büyüme hedefi %4 olarak öngörülüyor. 2021 yılında ise %9 olarak ilan edildi. Lakin göreceksiniz Eylül ayında hedefler olumlu yönde revize edilecektir. 2021 yılı bizim tahminiz %13 bandı civarındadır. Bugün üreten ve üretmeye devam edenlerin yarın emeklerinin karşılığını daha kısa sürede alırken, yeni pazarlara yelken açıp büyümesi çok daha kolay olacaktır. Bizde Adenyum olarak gerek Kobilerimizin gerekse büyük işletmelerimizin büyümeleri ve verimliliğini arttırmaları için her zaman hizmete hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bir işletmenin verimlilik, finans ve üretim anlamında büyümesini izlemek ve bu başarıya katkı sağlamış olmak bizim için sadece mesleki bir başarı değildir. Kobilerin büyümesi ülkemiz içinde ciddi bir kazanım olduğundan bizler işimizi sadece ticari saiklerle değil manevi değerlerimizi ön plana alarak icra ediyoruz. Başarıdan manevi bir haz alıyoruz. 

SEYHAN: Kentimizin başarılı iş insanlarından Serkan Seyhan güçlü bir ekibe sahip olduklarını söyledi.

 

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
Site Yönetimi Adenyum Tek. San. İç ve Dış Tic. A.Ş. l Yazılım K7
EN